zondag 25 februari 2007

Fijne Jacomijne


“Hallo, met Jacomijne.”
“Goedenavond, u spreekt met Sofie, en ik mag u een ontzéttend voordelig aanbod doen.”
“Waarom huil je, meisje?”
“O, niets. U mag, helemaal gratis, en het verplicht u tot niets, vier weken lang geheel vrijblijvend de Leeuwarder Courant lezen!”
“Gaat het een beetje? Heb je zakdoekjes?”
“Zijn op. En daarna, als u tevreden bent, mogen wij u weer een speciaal aanbod doen! Bent u daarin geïnteresseerd?”
“Kind toch, wat is er gebeurd dat je zo verdrietig bent?”
“Niemand wil die rotkrant lezen! Ik heb al vierendertig mensen gebeld, en niet ééntje wil!”
“Ach wat sneu nou.”
“Zo lukt het me nooit om een eigen inkomen te krijgen!”
“Nee, dat wordt moeilijk natuurlijk.”
“Ik denk dat ik maar door het raam spring. En ik zit hier vijf hoog, hoor!”
“Niet doen, malle meid! Weet je wat, geef mij dan maar zo’n gratis abonnement van vier weken.”
“Echt? Meent u dat?”
“Jazeker, we zijn tenslotte op de wereld om elkaar te helpen.”
“Ik noteer uw naam.”
“Jacomijne de Fijne. O, ik kan toch wel nu alvast weer opzeggen?”
“Opzeggen?”
“Ja, dat ik niet voor kosten kom te staan. Ik ben namelijk al abonnee van de Leeuwarder Courant en ik heb maar één kattenbak. Kindje, waarom huil je nu weer? Kindje? Niet weggaan! Nee, nee Sofie, niet springen! O shit. Ik hang op, hoor. Oei wat een klap. Veel succes nog. Dag.”



Verkiest u maar!


Provinciale Staten-verkiezingen. We kregen een folder met alle kandidaten van Friesland en omdat je toch wil weten op wie je stemmen moet, las ik de verhipt kleine lettertjes en vond maar liefst drie Terschellingers! Ik ken ze alledrie. Eentje is van de Pvda en woont bij ons in de straat, dus op haar ga ik stemmen. (Dat ze bij ons in de buurt woont, lijkt me reden genoeg.) Stemt allen op Marjolein van Urk!

Zij kwamen ook


Oom en tante (86 en 83)

feestje, oma en kleinzonen 23-2-2007

Eindelijk allemaal op één kiekje. Jongste zoon heeft wat koorts, is verkouden en oma heeft haar mooiste blouse aan.

lekker linke lemon


Vrijdag was mijn moeder jarig (83) en kwam ze een paar uurtjes bij ons om dat te vieren, want dan ziet ze nog eens wat anders dan de muren van het bejaardentehuis. Omdat oom en tante en oudste zoon ook op verjaardag gingen, kwamen die mee. Zo zaten we ineens met acht man, twee rollators en een kruk in ons zithoekje en hoewel niet gepland, werd het zo een klein feestje voor ma. Ik had de afwas nog niet gedaan en dat werd er niet minder om, dus zaterdagochtend eerst in nachtpon die vaat te lijf. En zie, als je maar in chemische krachten gelooft, dan wordt het wel wat. Echtgenoot had Cif Powercream gekocht, in de geur citrus, ruikt als lemon. Sterk spul, heerlijke geur! Ik snoof het echt op, toen las ik op de flacon een waarschuwing dat je het niet moet inademen. Waarom doen ze dan die lekkere geur erin? Zou het link spul zijn? Hoe zit het met het milieu? Moet ik dan maar aan de groene zeep?
Inmiddels staat er al weer een afwas, want vannacht gingen Punkeltje en zijn vriendjes om drie uur een pizza bakken. Komt nooit een eind aan.