vrijdag 23 februari 2007

gewoon kijken

http://www.youtube.com/watch?v=OHkEzL4Unck

Lak aan de grondwet?


Ons gloednieuwe kabinet is er niet gekomen zonder compromissen. Mijn mening is dat de PvdA nooit had mogen toestaan dat buitengewoon ambtenaren van de Burgelijke Stand nu kunnen weigeren homo huwelijken te sluiten. Het is toch raar dat we nu eerst moeten kijken of een ambtenaar je wel wil trouwen, voor je in het huwelijksbootje stapt? Of het wel uitkomt in zijn persoonlijke levensvisie? Het gaat zo'n ambtenaar niks aan met wie de burgers wensen te huwen, zolang het geen broers of zussen van elkaar zijn! Wat heeft de godsdienst van een ambtenaar nu te maken met het huwelijk van een verliefd stelletje? Kan een bruidspaar omgekeerd ook weigeren door een christelijke ambtenaar in de echt te worden verbonden en moet je dat dan op de dag dat je aantekent ergens melden? Mogen islamitische ambtenaren weigeren joden te trouwen? Moet je wel buitengewoon ambtenaar van de Burgelijke Stand zijn als je zo beperkt wordt door je geloof? Er moeten 15.000 ambtenaren weg van dit nieuwe kabinet. Ik zou zeggen, begin met die buitengewoon ambtenaren van de BS naar huis te sturen. Maak het trouwen tot een formaliteit waar geen ambtenaar meer aan te pas hoeft te komen en als je dan toch nog een feestje wil, kun je dat zelf uitmaken. In de grondwet staat dacht ik ook nog iets over discriminatie. Geldt dat opeens niet meer als het over ambtenaren gaat?

donderdag 22 februari 2007

Het gezin van Mijndert Zeeders en Antje de Jong




Op deze foto staat het gezin van Mijndert Zeeders, geboren Terschelling 10 april 1863 en Antje de Jong, geboren Terschelling 16 december 1863.
De man links voor, met de benen een beetje gekruist, is mijn opa Jan Zeeders. De andere broers zijn Jacob (staande achter Jan), Chris(midden achter) Mijndert (achter Willem) en rechtsvooraan Willem, de zussen heetten Neeltje, Vrouwtje, Trijntje en Geertje.

Mijndert en Antje trouwden op 9 dec. 1886, ik denk dat deze foto gemaakt is toen ze zoveel jaar getrouwd waren. Op deze foto is Jacob, linksboven, ouder dan op de schoolfoto uit 1921 bovenaan dit bericht, hij is daar 4e van links op de achterste rij, dus ik schat dat de familiefoto uit ong. 1926 stamt. (40 jaar getrouwd?)

Mijndert Zeeders geb. 10 april 1863 te Terscheling West overl. 20 nov. 1931
x 9 dec. 1886:
Antje de Jong geb. 16 dec. 1863 te Terschelling West overl. 7 mei 1957
kinderen van Mijndert en Antje: Willem x Jacoba Bos, Jan x Clasina Stigter, Mijndert x (2)Trijn, Geertje, Trijntje x`Willem Grol, Neeltje, Christiaan x Martha Wortel, Neeltje x Willem Kaspers, Vrouwtje x Sies Faber, Jacob x Rika Fedderica Roelofje Hofman.

Rugzeur


Het is niet ernstig maar wel lastig: rugpijn. En het rare is dat je moet bewegen, zeggen ze, wil het over gaan. Ja dáág, bewegen is wel het laatste waar ik nu trek in heb. Een andere matras misschien. Of een goede massage?

woensdag 21 februari 2007

Aan het werk! (Writers blog)


Handig zo'n laptop! Hier ben ik aan het werk of bezig met het uitzoeken van de stamboom van mijn zoons. Soms heb ik een beetje last van writers block. Dan grijp ik naar versnaperingen.

dinsdag 20 februari 2007

Effe mijn gal kwijt


Nou zit de PVDA dus in de regering. Dat is mooi. Maar ik heb vooral ook op ze gestemd omdat ik vind dat die hypotheekrente -aftrek weg moet, want dat geld kan beter worden besteed, bijvoorbeeld aan vervoer op het platteland van Friesland, om maar eens wat te noemen. En nu hebben ze besloten dat ze een compromis moesten sluiten met het CDA en dus gaat die hypotheekaftrek nog steeds door. Kan dat zomaar? Dat is toch kiezersbedrog? Regeer dan niet!