zaterdag 12 januari 2008

100 maanden getrouwd!


Kijkend naar 'Kinderen geen bezwaar' kwam ik er achter dat echtgenoot en ik op 1 januari van dit jaar precies 100 maanden getrouwd waren! Ietsje te laat dus, maar toch... schat, van harte!

Zomaar een liedje, zomaar een herinnering


http://home.hetnet.nl/~j.vander.zee/mp3/Bodaan.mp3

Beetje krakerig, dat wel, maar lief toch? Het komt van deze site:
http://home.hetnet.nl/~j.vander.zee/index.html.htm van Van der Zee, waar je veel liedjes kunt vinden.

Hierbij een foto van de Vlieree, moest ik aan denken toen ik het liedje hoorde. Lelijk schip eigenlijk, maar ik heb er leuke herinneringen aan (vakanties e.d., meevaren met pa)
Als je wat doorklikt op de site van van der Zee, vind je ook het Terschellinger volkslied:

Busje komt niet


http://www.youtube.com/watch?v=zONDWsn6s-M (busje komt zo)

Vorige week kwam mijn vriendin N. dapper aanfietsen van halverwege Oost om mijn verjaardag luister bij te zetten, dus toen ze gisteren zelf 50 werd, wilde ik haar natuurlijk ook opzoeken. Maar dan met de bus, want ik heb last van knietje en echtgenoot zit aan de wal met auto. Dus op Internet de OV site opgezocht. http://www.9292ov.nl/
Er gingen volgens die site wel een paar bussen, eentje kwam mooi uit, die zou om 15.40 van de haven vertrekken. Aangezien oma in het verzorgingstehuis boodschappen nodig had, zou ik daar eerst langs gaan en instappen bij de halte voor het tehuis. Maar daar bleek, volgens een nieuw briefje op het haltebordje, dat er vanaf 8 januari andere tijden golden. De bus komt alleen nog langs op boottijden. En 15.40 is geen boottijd. De volgende bus vertrok pas tegen vijf uur. Ik dacht nog dat de bus misschien wel reed, alleen niet langs het tehuis, en dus ging ik bij Hotel Schylge staan. Via de modder van de tuin-in-wording van het gemeentehuis kon ik op een holletje (nou ja) die bus dan nog net halen. Maar ook daar hing zo’n briefje. Die bus rijdt niet meer. Waarom stond dat dan nog wel op die OV site? Ik liep terug naar huis door de inmiddels stromende regen en belde N. Die stuurde vervolgens haar vriendje met auto om me te halen en zo zat ik uiteindelijk toch nog in Baaiduinen. Hij heeft me ook weer naar huis gebracht, want nu vertrouw ik die bustijden op Internet niet meer. I’ll sue them!

maandag 7 januari 2008

Word lid van de Anbo?

Op zoek op het internet naar kortingen voor vijftigplussers (ja, wat dacht je!) kwam ik bij de bond voor ouderen terecht. Maar ik weet niet:

"Leden die de contributie hebben voldaan, en in de loop van een kalenderjaar opzeggen of overlijden, kunnen de betaalde contributie niet meer terugontvangen."

zie:
http://www.anbo.nl/subtopic.asp?TID=4&SID=166