woensdag 19 maart 2008

Zijn iron-side...


Jawel, de emancipatie is gelukt!
Drie enorme witte lakens heeft ie gestreken. (2,40 bij 3,00m)
Ze hadden een tijdje dienst gedaan als bankkleden oftewel grand foulards, maar bij nader inzien zijn ze daavoor toch niet zo geweldig.
Nu liggen ze op de kast te wachten tot we gaan spoken of zo.

Helium

Help, ik schrijf opeens in het Engels... nou ja, erg indrukwekkend is het verhaaltje niet, maar ik vond het wel leuk om eens te kijken of het me zou lukken, zonder woordenboek. Helium is een site waar je van alles en nog wat kunt schrijven, wel in het Engels, en je kan er als het meezit zelfs geld mee verdienen. Vraag me niet wat dat raten precies inhoudt en waarom ik nummer 1 sta, van de drie verhalen, dat zal wel een vergissing zijn.

zondag 16 maart 2008

Veritas!














http://www.debezigebij.nl/boekboek/show?id=50752&framenoid=33668

Heb van de boekenbonnen die ik voor mijn verjaardag gekregen had, twee boeken gekocht en het gratis boekenweekgeschenk dus ook gekregen, daar reist mijn zoon vandaag gratis met de trein mee van Sneek naar Harlingen als het goed is :) Dus dat kon wel uit!
Eén van die 2 boeken is 'Veritas' van Monaldi en Sorti. (15 € ) Ik was eerst een beetje huiverig, want vertalingen uit het Italiaans (en Frans) vind ik niet altijd fijn om te lezen, bovendien is dit het 3e deel van een cyclus van 7, maar ik heb absoluut geen spijt! Ik ben nog niet halverwege de dikke pil, maar ik weet nu al dat ik ze allemaal wil lezen!


Veritas
Monaldi & Sorti, Veritas
Contenuto
Inhoud
Wenen, 1711. Al tien jaar is Europa verwikkeld in een allesverwoestende oorlog. Abt Atto Melani, voormalig castraatzanger, diplomaat en spion van de Zonnekoning roept zijn trouwe helper naar Wenen om hem bij te staan in een geheime missie. Hij moet een onvoorstelbaar verraad onthullen aan de jonge keizer om hem een einde te laten maken aan het voortslepende conflict. Tot ieders verbazing meldt zich tegelijkertijd een delegatie van de Turkse sultan in Wenen. Er heerst vrede tussen het Oostenrijkse keizerrijk en de Ottomanen, waarom dan juist nu dit bezoek? De raadselachtige uitspraken van de Ottomanen wijzen naar een eeuwenoud conflict en de daaropvolgende gebeurtenissen maken de contouren zichtbaar van een moordcomplot waarin iedereen bemoeienis lijkt te hebben.Atto Melani moet zich bedienen van spionage en chantage om de waarheid te achterhalen en de strijd aan te kunnen gaan met de duistere krachten die het tijdperk van ‘het Kwaad’ willen forceren.
Critica
Recensies
De Volkskrant, 27 oktober 2006
De wirwar van zijsporen, subplots en hocus pocus wordt gelukkig steeds afgewisseld met hoofdstukken waarin de suspense naar de achtergrond verdwijnt en de auteurs putten uit hun gedegen archiefonderzoek. Dat levert pagina’s op vol historische wetenswaardigheden (over 18de-eeuwse Weense eetgewoonten, schoorsteenvegers, studentenmores en wat al niet) die handig worden verknoopt met de verhaallijn en op zichzelf vaak meeslepender zijn dan het kunst- en vliegwerk waarmee de intrige op gang wordt gehouden.
Quota
Quote
"Meedogenloze intrigant, grote spion, man van allerhande bedrog en honderdduizend listen en lagen; vaandeldrager van de leugen, voorspeller van gekonkel, orakel van huichelarij en onoprechtheid: dit alles en nog meer was abt Atto Melani, befaamd castraatzanger uit vroeger tijden, maar vooral spion."