vrijdag 29 mei 2009

Texas Bronco



Dit is het adres http://www.91stbombgroup.com/crewphotos/texasbronco.html (sorry linken lukt even niet momenteel, geen idee wat ik fout doe, wordt aan gewerkt:) )van de site over de Texas Bronco die in WW2 op Terschelling een noodlanding maakte, met twee dodelijke slachtoffers aan boord van een confrontatie met 5 Duitse Messerschmidts.

Het staat allemaal gedetailleerd beschreven in het boek "We vieren het pas als iedereen terug is" van Johan van der Wal, uit 2007. Een boek over Terschelling in de 2e wereldoorlog dus. Echt interessant vond ik de foto die ik op de site tegenkwam, met de crew van het vliegtuig. De twee dodelijk getroffen bemanningsleden moeten hier zijn begraven door de Duitsers, de overlevenden werden naar de vaste wal afgevoerd. Ik plaats de foto van de bemanning hier, tenslotte is mei de herdenking van de gevallenen van die oorlog.

Sloepenrace!


Vorige week was de HT race, zoals ieder jaar, heel gezellig met al die roeibootjes die de tocht van Harlingen naar Terschelling ondernemen en in de haven eindigen. Dat gaat gepaard met het nodige welverdiende bier dat nog in de sloepen wordt opgedronken.
Onder het publiek op de kade was een jongetje van een jaar of 5, 6 dat gefascineerd toekeek.
"Ooit mag jij ook roeien," zei ik.
"Dat kan ik niet!"
"Waarom niet?"
"Ik lust geen bier!"